Lépni kellene

2021.12.08. 08:37

Bakondi: egyik Európába irányuló útvonalon sem enyhül a nyomás

Az Európai Unió bürokráciája és több tagállam továbbra is legalizálni és szervezetté akarja tenni a beáramlást, és azt akarják, hogy feledésbe merüljenek a terrorcselekmények.

Egyik Európába irányuló útvonalon sem enyhül a migrációs nyomás – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, Magyarországon idén már több mint 113 ezer illegális bevándorlót és több mint 1100 embercsempészt fogtak el.

A főtanácsadó kitért arra is, hogy mindeközben az Európai Unió bürokráciája és több tagállam továbbra is legalizálni és szervezetté akarja tenni a beáramlást, és azt akarják, hogy feledésbe merüljenek a terrorcselekmények.

A lengyel-fehérorosz határon kialakult helyzetet úgy értékelte: az EU-nak és a NATO-nak is lépnie kell, hogy „ne gázolhassanak le embertömegek” egy országot.

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy az Afganisztánt elhagyó emberek nem feltétlenül Európa felé indulnak el, de nagyobb az esélye, ha biztatásként tekintenek az EU-s nyilatkozatokra.

Borítókép: Külföldi férfiak egy furgon rakterében az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjénél 2021. augusztus 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában