törvény

2018.05.06. 21:28

Bakondi: fontos lépés lenne a migrációellenes alkotmánymódosítás

Az alkotmánymódosítás lényegében rögzítené az alkotmányban az illegális migrációs kvóták elutasítását - mondta a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte: ez nagyon erős, az Európai Unió által is nehezen „überelhető” felhatalmazást jelentene, nem véletlenül tett kísérletet a kormány korábban arra, hogy ezt az ellenzék támogatásával rögzítse az alkotmányban, azonban egyetlen ellenzéki képviselő sem szavazta meg.

Ebben a kérdésben a másik fontos elem a „Stop Soros” törvénycsomag, amelyet benyújtottak a választás előtt. Ennek lényege, hogy az illegális migrációt segítő tevékenység nem humanitárius, hanem olyan tevékenység, amely „az ország biztonságát fenyegeti”. – mondta Bakondi, majd hozzáfűzte: szeretnék, ha láthatóvá válnának ezek a csoportok a magyar állampolgárok számára, és kiderülne, „milyen pénzekből, milyen utasításokra mit tesznek”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!