növekvő aktivitás

2019.06.10. 10:48

Bakondi: nemzetállami szinten szigorodtak a migrációval kapcsolatos intézkedések

A lakosság nyomása egyre erőteljesebb a hatóságokon és rendvédelmi szerveken.

Nemzetállami szinten szigorodtak a migrációval kapcsolatos intézkedések, amelyek Európát nézve a balkáni útvonal mellett az olasz irányban és a marokkói-spanyol határ térségben is érvényesülnek – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, hogy a balkáni útvonalon az aktivitás növekedése egy hónapja kezdődött,

a görög szigeteken már 13 ezernél többen vannak.

Törökországból a zöld határon keresztül Görögországba a kedvező időjárás miatt új útvonalon érkeznek a bevándorlók, beérkezésük gyakorisága is nő.

Kifejtette, hogy ezért

számos országban igyekeznek olyan intézkedéseket tenni, amelyek a migránsok valamilyen szabályoknak történő megfeleltetését, a pénzügyi ellátásuk figyelemmel kísérését és korlátozását, valamint szabad mozgásuk fenntartását mellett bizonyos kijárási korlátozások bevezetését jelenti.

Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, mert a lakosság nyomása egyre erőteljesebb a hatóságokon és rendvédelmi szerveken, elsősorban olyan területeken, mint például – a magyar határtól 70 kilométerre lévő – Bihácson és körzetében, ahol komoly lakossági elégedetlenség látható – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!