illegális bevándorlás

2018.04.28. 22:49

Bakondi: megnövekedett a mozgás a zöld- és tengeri határokon is

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint megnövekedett a mozgás az utóbbi időszakban a zöld- és tengeri határokon egyaránt, a görög szigetekre és Szicíliába is több bevándorló érkezik, mint korábban.

Bakondi György az M1 szombat esti műsorában kifejtette, ennek oka részben a kedvező időjárás, részben pedig az, hogy komoly gondok vannak főleg az olasz kormány által Líbiával kötött megállapodás végrehajtásával. A harcok ismét kitörtek az észak-afrikai országban, az illegális migráció ezért megélénkült. A szervező intézmények pedig újra „aratnak”, jelentős haszonnal hoznak Európába fekete-afrikai bevándorlókat – mutatott rá.

Elmondása szerint a török-bolgár határon a kerítés miatt nincs számottevő mozgásnövekedés, ugyanakkor a nehezen ellenőrizhető görög-török folyami határszakaszokon jelentős intenzitás van, egyre többen érkeznek a görög szigetekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!