Ostrom alatt áll Európa

2020.11.13. 21:46

Bakondi: számos terrorcselekmény visszavezethető az illegális migrációra

A liberális baloldali média arra hivatkozva akarja ezt elhallgatni, hogy az illető nem illegális bevándorló volt, hanem már az adott országban született.

Austrian Chancellor Sebastian Kurz (R) and President of the European Council Charles Michel light candles as they pay respects to the victims of the recent terrorist attack in Vienna Austria on November 9,2020. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: JOE KLAMAR

Az elmúlt években Franciaországban, Németországban, Ausztriában és az Egyesült Államokban is voltak olyan terrorcselekmények, amelyek visszavezethetőek az illegális migrációra – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György megjegyezte: a „liberális baloldali média” ezt igyekszik elhallgatni. Arra hivatkoznak, hogy az illető nem illegális bevándorló volt, hanem már az adott országban született – mondta.

A főtanácsadó szerint viszont ez a „rosszabb hír”, mert ez azt jelzi, hogy a többéves, évtizedes integrációs erőfeszítés hatástalan volt.

Bakondi György kiemelte: a probléma, hogy illegálisan, a jogszabályok semmibevételével engednek be embereket a határokon ismeretlen identitással, előélettel, céllal.

Kitért arra is, hogy a bécsi merénylet kapcsán még mindig vizsgálják, miként jutott a merénylő lőfegyverhez, lőszerhez. Felmerül, hogy ott, ahol illegálisan emberek tudnak átjutni, ott fegyverek, lőszerek, kábítószerek is átjuthatnak a határokon. Ez a közbiztonságot, a nemzetbiztonságot fenyegető kérdés – jelentette ki Bakondi György, hozzátéve: ezeket a hálózatokat fel kell számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!