Családpolitika

2017.08.26. 16:25

Balog Zoltán: a kormány örül a lombikbabáknak

Az egyházaknak az élet nagy kérdéseit is érintő, szabad vitákban való részvétele mellett az emberek magánéleti döntései tiszteletben tartásának a fontosságát hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere Balatonszárszón szombaton.

Balog Zoltán a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány által a reformáció 500. évfordulójára szervezett Reformátusok szárszói konferenciáján a Reformáció hivatásetikája ma címmel tartott előadást. Felszólalása előtt újságíróknak azt mondta: a kormány üdvözli, hogy az értékközösségek, közülük az egyházak részt vesznek a közéleti gondolkodásban és nyíltan képviselik saját álláspontjukat.

„A kormány az emberek magánéleti döntéseit tiszteletben tartja, annyit tesz, hogy segítséget nyújt a jó döntésekhez, támogatja azokat a döntéseket, amelyekről úgy véli, egyszerre szolgálják az egyéni boldogulást és a nemzet közösségének erősítését”

- fogalmazott Balog Zoltán.

Fontos, hogy az egyházak az élet nagy kérdéseit érintő szabad vitákban részt vegyenek. Az ő álláspontjuk segít bennünket abban, hogy például a lombikbébi programban egyre jobban érvényesítsük az élet védelmét. Ez a program több ezer meddő házaspárnak nyújt lehetőséget a gyermekvállalására. Ezt a kormány támogatja és szélesíteni kívánja.

Mi örülünk minden így született gyermeknek

- mondta a miniszter.

Az értékközösségekről szólva megjegyezte, szükség van rá, hogy e közösségek hagyományaikkal, tudományos eredményeikkel, kulturális aktivitásukkal, hivatásetikájukkal gazdagítsák Magyarországot, a magyar nemzetet.

A protestáns egyházaknál például központi gondolat, hogy a munka is Isten tiszteletét jelenti, ha azt jól, tisztességesen, az emberek javára, Isten dicsőségére végzik, e tekintetben nincs tehát különbség templomi szolga, kőműves vagy tanár között – mutatott rá Balog Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!