augusztus 20.

2018.08.20. 10:56

Benkő: erős honvédség kell a békéhez

A magyar történelem során számtalanszor bebizonyosodott, hogy a béke rendkívül törékeny dolog, azt óvni és védeni kell – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Budapest, 2018. augusztus 20. Áder János köztársasági elnök (k) a díszegység elõtt az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a zászlófelvonáson a budapesti Kossuth téren 2018. augusztus 20-án. Az államfõ mellett jobbra Korom Ferenc vezérõrnagy, a Honvéd Vezérkar fõnöke. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren hétfőn Benkő Tibor rámutatott, hogy mindezek megvalósítását szolgálja a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési terv, amely célul tűzte ki, hogy Magyarország honvédsége, a hon védelem erős lábakon álljon és erős kezekben legyen.

A miniszter beszédében a katonai esküt egyedülállónak nevezte. Mint kiemelte: arra tesznek esküt, hogy Magyarországot hűen szolgálják, állampolgárait, ha kell, életük feláldozásával is megvédik.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei esküt tesznek az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a budapesti Kossuth téren 2018. augusztus 20-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Benkő Tibor a katonáknak azt mondta: szolgáljanak úgy, hogy társadalom minden polgára elismeréssel szóljon erről a hivatásról; mutassanak példát hazaszeretetből és hősiességből.

Idén a Parlament előtti Kossuth téren összesen 172-en tették le katonai esküjüket. A honvédtisztjelöltek – folytatva a 2011-ben újraindított ludovikás hagyományt – fogadalmukat kardrántással, „a hazáért mindhalálig!” felkiáltással erősítették meg.

A katonák ünnepélyes avatását Áder János államfő, Benkő Tibor, Korom Ferenc vezérkari főnök, valamint kormányzati, állami és katonai szervezetek, diplomáciai testületek képviselői mellett több száz érdeklődő nézte végig.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök (k) a díszegység előtt az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a zászlófelvonáson a budapesti Kossuth téren 2018. augusztus 20-án. Az államfő mellett jobbra Korom Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnöke.

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!