szabály

2019.03.25. 09:56

Betiltották a halászatot több kínai folyón is

Az egyik folyón 2005 óta április és július között már eddig is időszakos halászati tilalom volt érvényben.

A kínai halászati hatóságok természetvédelmi okokból betiltották a halászatot az Altaj-hegység folyóin, beleértve az Irtist, az Ob legnagyobb mellékfolyóját, amelynek vize a Jeges-tengerbe ömlik.

Az egész éves halászati tilalmat a kínai régióban a folyók halállományának helyreállítása, a természeti élőhelyek védelme, a vízi állatok és növények diverzitásának helyreállítása és a városokat ellátó vízforrás védelme érdekében vezetik be – közölte az altaji halászati igazgatási központ vezetője.

Az Irtis Kína északnyugati részén, az Altaj-hegységben ered, és Kazahsztánon, majd Oroszországon át ér a Jeges-tengerbe.

Az Irtisen 2005 óta április és július között már eddig is időszakos halászati tilalom volt érvényben. Emellett a folyó természeti környezetének védelmében is tettek már lépéseket a hatóságok. Tavaly 1900 kilogrammnyi illegálisan kifogott halat eresztettek vissza a folyóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!