szexuális zaklatás

2018.05.01. 07:04

Bíróság előtt felel Sydney volt érseke

Bíróság elé kell állnia évtizedekkel ezelőtti szexuális zaklatási ügyek miatt George Pellnek, Sydney egykori érsekének - döntött kedden az ügyben illetékes bíró.

Belinda Wallington keddi döntésével a Pell ellen megfogalmazott vádak egy részét elutasította, más esetekben viszont azt állapította meg, hogy elegendő bizonyíték gyűlt össze, hogy a főpapot esküdtszék elé állítsák. A bíró nem részletezte, hogy mely vádakat találta megalapozatlannak, s melyekben kezdődik meg a büntető eljárás.

George Pell a bíróságon minden vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Pellt 2014-ben a Vatikán gazdasági titkárságának élére nevezte ki Ferenc pápa, ám ügye tisztázódásáig nem tölti be tisztét. Az egyházfő azt is világossá tette, hogy az eljárás végéig nem nyilatkozik az ügyről.

A most 76 éves Pell a legmagasabb rangú vatikáni tisztségviselő, akit szexuális bűncselekményekkel vádoltak meg. A vallomások szerint fiatal papként részes volt egyházi személyek által elkövetett visszaélések eltussolásában, és egy esetben maga is molesztált két férfit egy fürdőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!