erőszak

2020.02.05. 10:06

Böröcz: a Fidesz-KDNP támogatja a kormány tanárokat védő terveit

Elfogadhatatlan, hogy fizikailag fenyegessék, bántalmazzák a pedagógusokat.

A Fidesz és a KDNP frakciószövetsége támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért – közölte a kormánypártok nevében Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden Budapesten újságírókkal.

A fideszes politikus rámutatott:

Gyöngyöspata, Nagykáta, Mezőtúr csak néhány példa az elmúlt napokban felszínre került esetekből, amikor tanárt bántalmaztak diákok.

Teljesen mindegy, hogy mely magyar településről van szó, teljességgel elfogadhatatlan, hogy pedagógusokat terrorizáljanak egyes diákok – jelentette ki.

Hozzátette:

elfogadhatatlan, hogy fizikailag fenyegessék, bántalmazzák a tanárokat.

Nincs mentség az ilyen, pedagógusok elleni erőszakos viselkedésre, sem a diáknak, sem a szülőnek. Nem mentség a szociális helyzet sem – hangsúlyozta.

Böröcz László kiemelte: ilyesmit nem szabad eltűrni egyetlen diáktól sem, függetlenül attól, hogy ki milyen származású, nem lehet megértőnek lenni semmilyen erőszakkal szemben.

Kiemelte:

az ilyen erőszakos légkör tönkreteszi nemcsak a pedagógust, hanem az osztályközösséget, akár az egész iskola légkörét is.

Ezért örömmel halljuk, hogy a kormány fel akar lépni a pedagógusbántalmazással szemben; a Fidesz és a KDNP frakciója támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!