helyzet

2017.10.29. 07:20

A brazilok és a venezuelaiak a legelégedetlenebbek hazájukkal

A romlás a belpolitikai válságnak tudható be, a parlament feloszlatásának, az utcai tüntetéseknek, amelyek 120 halálos áldozattal jártak.

Az uruguayiak a legelégedettebbek, a brazilok és a venezuelaiak a legelégedetlenebbek hazájukkal – áll a 2017-es Latinobarometro tanulmányban.

A braziloknak csupán 13 százaléka ítéli meg kedvezően hazája jelenlegi helyzetét. Venezuelában is ugyanekkora a hányad, de szembetűnő a visszaesés: tavaly még 24 százalékos volt az elégedettek aránya. A romlás a belpolitikai válságnak tudható be, a parlament feloszlatásának, az utcai tüntetéseknek, amelyek 120 halálos áldozattal jártak.

A 18 országot szerepeltető lista legelégedettebb lakossága Uruguayé, ott a lakosság 57 százaléka szerint mennek rendben a dolgok. A második helyen Nicaragua ál 52 százalékos „tetszési” mutatóval, majd Ecuador következik 51 és Costa Rica 45 százalékkal.

A Latinobarometro évenkénti közvélemény-kutatáson alapuló tanulmány, amely 1995 óta minden esztendőben megjelenik. Az idei kiadvány adataihoz 18 ország 20 ezer lakosával beszélgettek el a felmérők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!