Migráció

2021.07.20. 21:46

Brit embercsempészt fogtak el a rendőrök az M6-oson Dunaújvárosnál

Brit embercsempészt fogtak el a rendőrök kedden az M6-os autópályán Dunaújvárosnál, a férfi öt illegális migránst próbált Nyugat-Európába juttatni – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták: a dunaújvárosi és a Tolna megyei rendőrök kedd délután az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalának 71-es kilométerénél, Dunaújváros külterületén állítottak meg egy magyar rendszámú személygépkocsit, amelyet egy brit férfi vezetett.

A kocsiban a sofőrrel öt férfi utazott, akik közül hárman iraki, ketten pedig szír állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták igazolni a személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét – tették hozzá.

A rendőrség tájékoztatása szerint a brit sofőr ellen embercsempészés miatt indult eljárás, az illegális migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!