Illegális bevándorlás

2020.07.31. 13:13

Csaknem ötven határsértőt találtak a román határon egy teherautóban

A szíriai, szomáliai, iraki, afganisztáni, egyiptomi és palesztin illegális bevándorlók azt állították, hogy Nyugat-Európába akartak eljutni.

Negyvennyolc határsértőt fedeztek fel a magyar és román határrendészek pénteken egy török rendszámú teherautó rakterében – közölte a román határrendőrség.

A Csanádpalota-Nagylak II autópálya-határátkelőn hajnali fél kettőkor jelentkezett belépésre egy török állampolgárságú férfi, aki egy nyergesvontatót vezetett. A magyar-román közös ellenőrzés során a menetlevél szerint Franciaországba tartó jármű rakterében található dobozok mögött 38 megbújt külföldi férfit, öt nőt és öt kiskorú gyermeket fedeztek fel a határrendészek.

Kihallgatásuk nyomán kiderült, hogy szíriai, szomáliai, iraki, afganisztáni, egyiptomi és palesztin illegális bevándorlókról van szó, akik azt állították, hogy Nyugat-Európába akartak eljutni. Ellenük tiltott határátlépésért, a 35 éves török kamionsofőr ellen pedig embercsempészésért a román fél kezdeményez büntető eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!