Vihar

2017.08.07. 06:48

Csaknem ötven lakóházban tett kárt a zivatar országszerte

Vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. 

A legsúlyosabban Orosházát érintette a vihar, ott huszonöt házban keletkezett kár. A városban – ahol a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa – még reggel is folytak a helyreállítási munkálatok.

Az esetek többségében a tetőszerkezet rongálódott meg, Csányon egy kémény is ledőlt. Törökbálinton villámcsapás rongálta meg egy ház tetőszerkezetét. A tűzoltókat legtöbbször fakidőlések miatt riasztották. Békés megyében hétfő reggel még 2600 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Ennek oka, hogy több helyen a heves szél miatt fák dőltek a villanyvezetékre. Püspökladányban két ház lakhatatlanná vált, az ott élő hat ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

 

Címkék#viharkárok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!