Ország-világ

2020.07.31. 10:16

Dömötör Csaba: a kormány nem vesz részt a baloldal parlamenti színjátékában

A kormány nem vesz részt a baloldali pártok által kezdeményezett rendkívüli ülésen a brüsszeli költségvetési megállapodással kapcsolatban.

„A kabinet már részletes tájékoztatást adott arról, hogy a miniszterelnök 3 milliárd euró, azaz ezermilliárd forintos nagyságrendű plusz támogatást harcolt ki Magyarország számára. Emellett sikerült megakadályozni, hogy egy politikai zsarolási lehetőséget biztosító eljárást vezessenek be az uniós forrásokkal kapcsolatban” jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Facebook-oldalán.

Dömötör Csaba hozzátette: „továbbra is küzdünk azért, hogy az átláthatatlanul működő, az egyes tagországok politikai életébe mindenféle demokratikus felhatalmazás nélkül beavatkozó aktivistacsoportok ne kaphassanak támogatást az uniós költségvetésből”.

A miniszterhelyettes kijelentette:

„Sajnáljuk, és végtelenül szomorúnak találjuk, hogy a baloldali ellenzéki pártok a költségvetési vita során mindvégig az ország érdekei ellen politizáltak, és ugyanolyan lejárató kampányt folytattak, mint a járvány elleni védekezés legnehezebb heteiben.

Már csak ezért sem tartjuk indokoltnak, hogy az általuk kezdeményezett parlamenti színjátékban részt vegyünk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!