Ország-világ

2021.06.18. 16:06

Dömötör Sorosnak: egy adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából

Az amerikai spekuláns megint Magyarországra támadt, az államtitkár keményen üzent neki.

„Ha százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából” – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra, hogy Soros György ismét Magyarországot támadta, írja az Origo.

Online bejelentkezés keretében üdvözölte pénteken a CEU végzőseit Soros György, az egyetemet megalapító amerikai milliárdos. A több ország gazdaságát is bedöntő spekuláns beszéde előre megjelent az aktivistaképző intézmény honlapján. Ez alapján a tőle korábban megszokott vehemenciával támadta Magyarországot, most éppen „maffiaállamnak” kikiáltva az országot.

A magyar kormány részéről Dömötör Csaba reagált a vádakra.

„Soros György megint Magyarországot sértegeti. (...) Végtelenül hamisan csengenek az ilyen sértegetések egy olyan dollármilliárdostól, aki nem fizet adót”

– szögezte le.

Az államtitkár ezzel arra utalt, hogy az amerikai sajtóban nemrég arról számoltak be, hogy különböző technikákkal elérte, hogy 3 évig ne kelljen szövetségi adót fizetnie. Az adóelkerülési manőverekben főszerepet játszanak az alapítványok. Csak a Nyílt Társadalom Alapítvány irányába 18 milliárd dollárt mozgatott át korábban, kikerülve mindennemű adózást. Ez nagyjából 5300 milliárd forintnak megfelelő összeget jelent. A Wall Street Journal úgy írt erről a műveletről, mint a történelem legnagyobb adóelkerüléséről.

Dömötör Csaba úgy látja, az amerikai pénzembertől azért érkeznek a „menetrendszerű sértegetések”, mert a legfontosabb kérdésekben mást képvisel, mint Magyarország. „Mostani beszédében egyértelmű célként nevezi meg a nyílt társadalmat. Ez a gyakorlatban természetesen több migrációt jelent. Na, ez az, amit mi nem akarunk” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Majd végül nyomatékosította, ha Soros György „százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából”.„Ha végre valami jót szeretne tenni a világgal, kezdje azzal, hogy befizeti a saját adóit” – adott tanácsot a tőzsdespekulánsnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!