Ország-világ

2021.06.08. 11:40

Dömötör szerint a baloldal városvezetését jól jellemzi a gigadugó

Az államtitkár elmondta, a kormány 1700 milliárd forinttal többet szán az egészségügyre, mint a baloldal 2010 előtt.

Budapest, 2021. június 8. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 8-án. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

„Önök – más uniós országgal ellentétben – nem tartottak a helyreállítási alappal kapcsolatos széles körű társadalmi egyeztetést” – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Oláh Lajos (DK). A Gyurcsány-párti képviselő azzal házalt, hogy Dobrev Klára miniszterelnök lesz, és „odaadja a magyar embereknek” az uniós támogatást. „Ez a magyarok pénze lesz!” – állította a baloldali képviselő.

Úgy vélte, vannak olyan műtétek, amelyekre két évet is kell várni. „Mi ennek véget fogunk vetni!” – hangoztatta, majd arról beszélt, hogy a kormánynak fontosabbak a kitömött állatok, mint a magyar emberek. Szerinte a kormány semmilyen anyagi alapot nem biztosított a társasházak felújítására. „Mi egy olyan országot szeretnénk, amely nem a fideszes kevesek, hanem a sokak Magyarországáról szól” – állította Oláh Lajos, miközben beszédében érezhető volt a DK miniszterelnök-jelöltje melletti kampányolás – írja a Magyar Nemzet.

Dömötör Csaba államtitkár azonban hangsúlyozta, hogy több mint ötszáz partnerrel, köztük társadalmi szervezetekkel és önkormányzatokkal is egyeztetett a kormány, amely támogat minden budapesti és vidéki kórház fejlesztését.

„A jobboldali és a baloldali kormány közti különbség 1700 milliárd forint; ennyivel több támogatást kapott az egészségügy a Fidesz–KDNP kormányzása alatt”

– közölte Dömötör Csaba, miközben jelezte: a baloldal folyamatosan támadja az otthonteremtési programot, amely több ezer családnak segít.

„Eközben Karácsony Gergely vezetése alatt a köztisztaság romlóban, a közparkokat felveri a gaz, a megígért fűtéstámogatás pedig elmaradt” – mutatott rá az államtitkár, majd emlékeztetett arra, hogy az előző főpolgármester, Tarlós István idején rend volt, „ez bomlik most fel a szemünk láttára”.

„Aki a baloldal városvezetésére kíváncsi, az pillantsa meg a belvárost vagy a külső pesti kerületeket reggel vagy délután: gigadugó van”

– jelezte Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!