Ország-világ

2021.01.08. 14:39

Donald Trump is elítélte a Capitoliumnál történteket, ezentúl a hatalom átadására koncentrál

Trump bejelentette: mindent megtesz a hatalom rendben történő átadásáért.

Miután a Twitter feloldotta Donald Trumpot csatornájának blokkolását, a távozó elnök videóüzenetet tett közzé. Beszédében Trump a Capitolium elleni „szörnyű” támadásról beszélt, hozzátéve: „mint minden amerikait, engem is felháborított az erőszak és a törvénytelenség” – írja a Mandiner.hu. Arról beszélt: ő azonnal bevetette a Nemzeti Gárdát, hogy kiszorítsák a behatolókat. „Amerikának mindig a jog és a rend nemzetének kell lennie” – tette hozzá.

Trump szerint a behatoló tüntetők az amerikai demokrácia székhelyét támadták meg, az erőszakoskodók nem képviselik az országot, akik pedig törvényt szegnek, meg fognak fizetni tettükért.

A távozó elnök szerint az érzelmek magasra hágtak, de most nyugalomra van szükség. Kampányával minden jogi eszközt bevetett az eredmények megvitatására, az egyetlen célja az volt, hogy a választás integritását biztosítsa – fogalmazott Trump, aki szerint most a fókuszában a rendezett hatalomátadás áll, hogy január 20-án megalakuljon az új kormányzat.

A polgároknak azt üzente: „Önöket elnökként szolgálni egy életre szóló megtiszteltetés volt”, hozzátéve: „a most csalódott, hihetetlen támogatóimnak azt üzenem: a hihetetlen utunk még csak most kezdődött el”.

Az újabb hírek szerint már több mint kilencven személyt vettek őrizetbe a szerdán történtek kapcsán. A szövetségi főügyész bejelentette, hogy akár 10 évet is kaphatnak az elkövetők, Trump nyáron kiadott, emlékműveket védő elnöki rendelete miatt.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">January 8, 2021

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!