már hazamenne

2020.10.03. 18:29

Donald Trump jól van – orvosa beszélt a koronavírusos elnök állapotáról

Az elnök jól van – mondta el újságíróknak Donald Trump orvosa a Walter Reed klinika előtt tartott szombati sajtótájékoztatón. Trumpot ebbe a kórházba vitték a Fehér Házból pénteken.

US President Donald Trump gives a thumbs up as he walks to Marine One prior to departure from the South Lawn of the White House in Washington, DC, October 2, 2020, as he heads to Walter Reed Military Medical Center, after testing positive for Covid-19. - President Donald Trump will spend the coming days in a military hospital just outside Washington to undergo treatment for the coronavirus, but will continue to work, the White House said Friday (Photo by SAUL LOEB / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Saul Loeb

A koronavírus-fertőzés miatt elővigyázatosságból kórházba vonult Donald Trump amerikai elnök szombaton a Twitteren közölte, hogy jól van, egyúttal méltatta a Walter Reed kórházban dolgozó orvosokat és ápolókat.

„A doktorok, a nővérek és mindenki a Walter Reed Egészségügyi Központban és a hozzájuk csatlakozó többiek a hasonlóan hihetetlenül nagyszerű intézményekben, mind fantasztikusak. Hatalmas haladást értünk el az elmúlt hat hónapban ez ellen a ragály ellen. Nekik hála jól vagyok!” – áll az üzenetben.

Az elnököt kezelő orvosi csapat szombaton sajtótájékoztatót tartott, ahol arról is beszéltek, hogy az elnöknek nincsenek légzési nehézségei, jól érzi magát - írja az Origo.

Sean Conley vezető orvos elmondta, hogy az elnök hangulata is nagyon jó, azzal viccelődött, hogy annyira jól érzi magát, hogy akár még ma hazamehetne. Az elmúlt 24 órában nem volt láza. Rendben van a szíve, a veséje, a mája, nincsenek légzési problémái – tette hozzá.

Sean Conley sajtótájékoztatót tart Donald Trump állapotával kapcsolatban
Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Donald Trumpnak enyhe tünetei vannak, köhögés és orrdugulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!