elhallgattatás

2018.02.19. 06:57

Drogkartellek gyilkolhattak meg két nyomozót Mexikóban

Holtan találták a mexikói főügyészség két nyomozóját, akiket feltételezések szerint egy drogkartell emberei hurcoltak el korábban – jelentette be vasárnap a közép-amerikai állam vádhatósága.

A nyugat-mexikói Nayarit szövetségi államban fellelt holttestek DNS-vizsgálata állapította meg, hogy a két ügyészségi nyomozó földi maradványairól van szó – közölték.

Az ügyészség szervezett bűnözéssel foglalkozó részlegének munkatársait február elején rabolták el a szabadnapjukon. Később az interneten videofelvétel jelent meg róluk, amelyen négy géppisztolyos, maszkos férfi előtt térdelnek, és egy nyilatkozatot olvasnak fel. Ebben a mexikói védelmi minisztert és a belügyi tárca vezetőjét, valamint a biztonsági erőket is súlyos emberi jogsértésekkel vádolták.

Az ügynökök elrablása mögött a Jalisco Új Nemzedék Kartellt (CJNG) sejtik. A bűnszervezet az utóbbi néhány évben a mexikói alvilág egyik legbefolyásosabb erejévé nőtte ki magát, nem riad vissza attól sem, hogy a biztonsági erőkre támadjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!