tragédia

2020.01.17. 17:30

Egy fiatalkorú lányt is letartóztattak a dunavarsányi gyilkosság kapcsán

Javítóintézetbe kerülhet.

Emberölés gyanúja miatt egy fiatalkorú lányt is letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság a szilveszteri dunavarsányi gyilkossággal összefüggésben – közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken.

Felidézték, hogy hétfőn három, kedden további egy embert tartóztattak le, mert a gyanú szerint szilveszterkor dunavarsányi otthonában olyan súlyosan bántalmazták az ott lakó 56 éves férfit, hogy az áldozat belehalt sérüléseibe.

Az ügy ötödik gyanúsítottját – aki az elkövetéskor még nem töltötte be a 14. életévét – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja.

A bíróság a kényszerintézkedést azzal indokolta: tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökik, elrejtőzik és a felelősségét alátámasztó adatot semmisít meg.

Mivel a lány még nem töltötte be a 14. életévét, büntetésként csak javítóintézeti nevelés szabható ki. A bíróság a letartóztatás végrehajtásának helyeként is a javítóintézetet jelölte meg.

A döntés ellen a gyanúsított törvényes képviselője fellebbezést nyújtott be, ezért a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!