Vál-völgy

2017.10.26. 14:15

Egyre több ösztöndíjast támogat a Mészáros Alapítvány

Egy év alatt csaknem a másfélszeresére nőtt a Mészáros Alapítvány ösztöndíjprogramjába jelentkezők száma. A havi 50 ezer forintra lényegében minden Felcsúton, Alcsútdobozon, Válon, Vértesacsán, Tabajdon vagy Kajászón élő felsőoktatási hallgató jogosult.

Mészáros Lőrinc a felsőoktatásban tanulók segítésére hozta létre 2016-ban a Mészáros Alapítványt, amely a Vál-völgy hat településének (Felcsút, Alcsútdoboz, Vál, Vértesacsa, Tabajd és Kajászó) 124 hallgatóját egy év alatt 62 millió forint ösztöndíjjal segítette. Idén az október 15-i határidőig 173 fiatal jelentkezett a havi 50 ezer forintos támogatásra.

Ösztöndíjat az a Vál-völgyben élő, 30 évesnél fiatalabb hallgató kaphat, aki alapfokozatot eredményező alapképzésen, mesterfokozatot eredményező mesterképzésen, illetve osztatlan képzésben folytatja tanulmányait, bármilyen (nappali, esti, vagy levelező) tagozaton. Ebben a tanévben Alcsútdobozról 27, Felcsútról 37, Tabajdról 12, Kajászóról 15, Válról 73, Vértesacsáról pedig 9 hallgató részesül támogatásban. A Mészáros Alapítvány számukra várhatóan több mint 80 millió forintot utal majd ki.

Az ösztöndíjban részesülők a program lezárásaként nyáron részt vesznek egy szakmai konferencián, ahol a gazdasági élet kiemelkedő szakemberei tartanak prezentációt, a hallgatóknak pedig lehetőségük van jobban megismerniük egymást.

A Mészáros Alapítvány egyrészt lehetőséget kíván adni arra, hogy a fiatalok életük talán legfontosabb éveiben energiájukat a tanulásra, saját maguk képzésére fordítsák, és ne az anyagiak miatt aggódjanak. Másrészt az alapító a Vál-völgy gazdasági fejlődését is biztosítani szeretné hosszabb távon, hozzájárulva a térség diplomás munkaerejének utánpótlásához.

További információk: www.meszarosalapitvany.hu | fb.com/meszarosalapitvany

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!