könnyítés

2018.06.27. 06:13

Egyszerűbb lesz az ügyintézés több nagyvárosban

Forgalmas pontokon nyílnak újabb kormányablakok.

Több vidéki nagyvárosban, vasúti pályaudvarok mellett nyílnak majd kormányablakok, ez jelentősen megkönnyíti az ügyintézést – nyilatkozta a Magyar Időknek Tuzson Bence közszolgáltatásért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök döntött az új kormánymegbízottak kinevezéséről. A politikus hozzátette: folyamatban van a közigazgatásban szereplő különböző adatbázisrendszerek összehangolása.

Vasúti pályaudvarokon és egyéb forgalmas helyeken nyílhatnak újabb kormányablakok, a nemrégiben a Nyugati és a Keleti Pályaudvaron átadott ügyfélpontok után Békéscsabán, Székesfehérváron, Érden és Győrött is. Így az emberek munkába menet, a lehető legrövidebb időn belül tudják majd elintézni az ügyeiket, és kaphatják meg a szükséges okiratokat – mondta Tuzson Bence.

Az államtitkár arra is kitért: céljuk, hogy a kisebb ügyekben ne kelljen a megyeközpontokba fáradniuk az embereknek, akik a járási hivatalokhoz is fordulhatnak ezekkel a problémákkal, de emellett az országban jelenleg közel 300 kormányablak is működik, s ezeken keresztül az állampolgárok színvonalas módon tudják elintézni ügyeiket. Mivel az emberek jellemzően az említett ügyintézési pontokon találkoznak az állammal, igyekeztek a szolgáltatások színvonalával és a közigazgatás dolgozóinak közösséggé formálásával is javítani ezt a tapasztalatot – számolt be a politikus.

Tuzson Bence arra is kitért: az ügyintézési pontokon folyamatban van a közigazgatásban szereplő különböző adatbázisrendszerek összehangolása, emellett pedig az ügyfélkapun keresztül, otthonról történő ügyintézés lehetőségeinek kiszélesítését és mindinkább felhasználóbaráttá alakítását is tervezik.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Evgeny Atamanenko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!