tomboló vihar

2018.05.28. 10:49

Életeket követelt a monszun Srí Lankán

Huszonhárman vesztették életüket az éves monszunnal érkező szélsőséges időjárás miatt Srí Lankán - közölte a helyi katasztrófavédelem hétfőn. Az áradások és a földcsuszamlásveszély miatt hetvenötezer embert kellett kitelepíteni.

Pradíp Kodippili katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy öt áldozattal villámcsapás végzett, és többen megfulladtak.

A napokban további heves esőzés várható – tette hozzá Kodippili. A hatóságok több déli körzetben földcsuszamlás veszélyére hívták fel a figyelmet.

„A térségben élő embereket biztonságosabb területekre evakuálják, és addig ott kell maradniuk, amíg a riasztás érvényben van” – mondta a szóvivő.

Számos tengerparti településen és halászfaluban is vörös riasztást adtak ki a heves széllökések miatt.

A hadsereg és a rendőrség több ezer tagja segíti a lakosságot az érintett körzetekben.

A monszunt kísérő időjárási jelenségek legalább négyezer házban tettek kárt. Gampaha körzetben több útszakasz víz alá került, és a közlekedési nehézségek miatt az összes iskolát bezárták a térségben.

Maitripala Sziriszena elnök és Ranil Vikremeszinghe kormányfő a múlt héten utasította az illetékes hatóságokat, hogy nyújtsanak azonnali segítséget az érintetteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!