Szétválasztott sziámi ikerpár

2019.08.14. 19:38

Életveszélyes állapotban van Rukaya

A következő napokban valószínűleg kiderül a fertőzés kimenetele, addig sajnos életveszélyről beszélhetünk.

Forrás: MTI/AP

A magyar orvoscsapata által szétválasztott hároméves kislányok állapota változott: Rabeyánál pozitív fejleményekről számolnak be, Rukaya viszont speciális vírusos lázzal küzd, így állapota kritikus – számolt be a Bors.

Rabeya az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet után 5 nappal magához tért, mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét. A gyermek azóta egész mondatokban beszél, mosolyog és szájon át eszik.

Testvére, Rukaya továbbra is változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de már önálló légzéssel. Azonban, mivel az utóbbi napokban a paraméterei és leletei problémát jeleztek, orvosaink tesztet végeztek nála, ami pozitív eredményt mutatott.

A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, Dr. Pataki Gergely, a végső szétválasztást vezető Dr. Csókay András, illetve aneszteziológiai teamünk vezetője, Dr. Csapody Marcell jelenleg is Dakkában van a kicsikkel – tájékoztatott az alapítvány szóvivője Sándor Alexandra Valéria.

Borítókép: A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány által 2019. augusztus 2-án közreadott kép a magyar orvoscsapat által szétválasztott bangladesi sziámi ikrekről, Rabeyáról és Rukayáról a beavatkozás után Dakkában augusztus 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!