bűncselekmény

2019.04.05. 15:44

Előzetes letartóztatásba került egy partidrog kereskedő

A várható büntetés nagysága 20 évig, vagy életfogytiglani szabadságvesztésig is terjedhet.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság azt a férfit, akit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel és más bűncselekményekkel gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Budapest Környéki Törvényszék pénteki közleménye szerint a férfi 2017 őszétől a férfi rendszeresen árult Vác területén Gina (GBL) típusú kábítószert, többek között annak a váci lakosnak is, aki készpénzért, vagy amfetamin tartalmú speed kábítószerért cserébe saját használatra, illetve továbbértékesítésre legalább 10 liter GBL tartalmú kábítószert vásárolt tőle. Ettől a vásárlótól foglalt le a rendőrség tavaly szeptemberben több üveg kábítószert.

Az ügyben a nyomozás jelenleg folyamatban van, a bűncselekmény tárgyi súlya miatt, a várható büntetés nagysága 20 évig, vagy életfogytiglani szabadságvesztésig is terjedhet.

Mivel a bűncselekmény megvalósításának módjából, az az elkövetői és vásárlói kör kiterjedtségéből fakadóan tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábra kerülve megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét, összebeszélne a tőle kábítószert vásárló, eddig ki nem hallgatott személyekkel, illetve bűncselekményt követne el, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Az ügyész és a gyanúsított a döntést tudomásul vette, a gyanúsított védője bűnügyi felügyelet elrendelése iránt nyújtott be fellebbezést, így a döntés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!