Illegális bevándorlás

2019.03.19. 23:56

Elsüllyedt egy migránsokat szállító hajó Líbia partjainál

A líbiai haditengerészet szóvivője szerint a 30 eltűnt valószínűleg túlélte a balesetet, mivel a csónak a partok közelében volt.

Elsüllyedt egy migránsokat szállító hajó kedden a líbiai Szabráta partjainál, tizenöt embert sikerült kimenteni a Földközi-tengerből, őket egy líbiai kórházba szállították – közölte a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM). A líbiai haditengerészet később 16 kimenekített emberről számolt be.

Ajjúb Kászim, a líbiai haditengerészet szóvivője a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy legalább egy gyerek meghalt, 30 ember eltűnt. A fából készült csónak az után süllyedt el, hogy a szikláknak csapódott Szabráta partjai közelében – tette hozzá.

Kászim elmondása szerint helyi lakosok 16 embert – 13 afrikait és három dél-ázsiait – mentettek ki, továbbá egy gyermek holttestét hozták felszínre.

A líbiai haditengerészet szóvivője szerint a 30 eltűnt valószínűleg túlélte a balesetet, mivel a csónak a partok közelében volt.

Az olasz sajtó líbiai forrásokra hivatkozva korábban arról számolt be, hogy az elsüllyedt hajón mintegy 44 menedékkérő volt.

A líbiai partok előtt már csak kevés mentőhajó tevékenykedik. Olaszország európai uniós segítséggel támogatja a líbiai parti őrséget az Európa felé irányuló migrációs hullám feltartóztatásában. Az észak-afrikai állam hatósága a tengeren kimentett migránsokat visszaszállítja Líbiába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!