miért ne találkozhatnának?

2018.09.26. 19:37

Erdogan: Nincs mit megbánnia Özilnek

A török elnök szerint az Arsenal futballistáját igazságtalanul kritizálják Németországban az emberek.

Mesut Özil júliusban három hosszú közleményben hozta a nyilvánosság tudtára, hogy többet nem lép pályára a német válogatottban – írja a Nemzeti Sport. A bejelentésre többen is reagáltak, köztük Recep Tayyip Erdogan, aki ezúttal Özil mellett a konkrét problémára is kitért.

„Nincs mit megbánnia – kezdte Erdogan. –Mint tudják, Lothar Matthäus is találkozott Vlagyimir Putyinnal. A játékosoknak nem szabadna emiatt bánkódniuk, nem értem azokat az embereket, akik ezért kritizálják őket.”

„Többször is találkoztunk különböző alkalmakkor. Mesut Londonban él, miért ne futhatnék össze vele, amikor ott vagyok?Ha egy, a mi hazánkban játszó német játékos közös képet készít Angela Merkellel, akkor meg kellene lincselnünk? Érthetetlen számomra ez a logika. Özil és Gündogan úgy érzik, hogy mindkét országhoz tartoznak, oda, ahol születtek, és ahonnan a szüleik származnak.”

„Büszkék vagyunk a Németországban élő honfitársainkra. Özil azt mondta, hogy Németországért játszik, de Törökországot is a szívében hordozza. Nem ok nélkül hagyta el a német válogatottat, bárki ugyanezt tenné, ha rasszista támadásokkal és sértésekkel kellene szembenéznie.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!