Menekülőre fogják

2017.08.14. 10:31

Erdőtűz terjedt át egy görög nyaralóhelyre Athén közelében

Athéntól északkeletre, Kalamoszban és környékén a hatóságok felszólítására hétfő reggel több ezer ember hagyta el szállását vagy otthonát. 

Egy tűzoltó küzd a lángok megfékezésén az Athéntól mintegy 50 kilométerre, északra fekvő Kalamosz közelében pusztító erdőtűz helyszínén 2017. augusztus 13-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Oresztisz Panajotu

A hatóságok hangosbemondókon, rádión és tévén keresztül is sürgették a lakókat és nyaralókat, hogy keressenek menedéket a lángok elől. A város az athéniak kedvelt üdülőhelye. A térségben több útszakaszt le kellett zárni, és kiürítettek két nyári táborhelyet is. Az erős szél miatt a lángok gyorsan terjednek.

Lángok borítják a horizontot.
Forrás: Wassilios Aswestopoulos | Fotós: NurPhoto

A polgári védelmi ügynökség vezetője, Jannisz Kapakisz azt mondta, hogy az erdőtüzet nem lesz könnyű megfékezni. Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a Twitter internetes közösségi oldalon felszólította a rendvédelmi szerveket, hogy segítsék a tűzoltóságot az oltásban, mert ők már minden emberüket bevetették.

Helikopterrel is oltják a tüzet.
Forrás: Nick Paleologos | Fotós: SOOC

A lángok eddig több tucat házat emésztettek fel, de esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. A kárbecslés nem végleges, mert a térségben sok eldugott épület található.

Szombaton Görögország nyugati részén is jelentettek bozóttüzeket. A hatóságok úgy vélik, hogy az ismert turistaparadicsomban, Zákinthoszon szándékos gyújtogatás történt, ugyanis péntek óta 11 tűzesetről érkezett hír a sziget különböző szegleteiből.

(Borítókép: MTI/EPA/Oresztisz Panajotu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!