Ország-világ

2021.04.03. 10:59

Éreznek-e felelősséget Gyurcsányék a koronavírusban meghalt politikusuk halála miatt?

Az Origo arra volt kíváncsi, hogy Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) vajon érez-e bármilyen felelősséget Penz András kistarcsai önkormányzati képviselő halála miatt, aki a baloldali párt álláspontját elfogadva elutasította a kínai vakcinát? Ahogy a korábbi megkereséseikre, a mostanira sem reagált a DK.

Budapest, 2020. március 24. Gyurcsány Ferenc, DK elnöke a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ahogy arról az Origo már több alkalommal beszámolt, a Demokratikus Koalíció kistarcsai önkormányzati képviselője, a 71 éves Penz András március 20-án a közösségi oldalán tudatta, hogy pozitív lett a vírustesztje, négy nappal később pedig arról tájékoztatott, hogy a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára került.

A koronavírus okozta megbetegedés szövődményeibe Penz március 26-án halt bele.

Korábbi, március 2-i bejegyzéséből ugyanakkor az is kiderült, hogy ő maga nem volt beoltva, felesége viszont élt a lehetőséggel, és beadatta magának a kínai vakcinát. A Magyar Nemzet információi alapján

Penz András is kapott időpontot a kínai vakcinára, de a DK-s politikus nem élt a lehetőséggel, ráadásul ezt megelőzően, a közösségi médiában ő maga is kampányolt a kínai oltóanyag ellen.

Egyébként a felesége is megfertőződött koronavírussal, de mivel ő be volt oltva a kínai vakcinával, ezért nála csak enyhe tünetek jelentkeztek.

Ennek kapcsán megkeresték a Demokratikus Koalíció sajtóosztályát. Azt kérdezték, hogy éreznek-e felelősséget Penz András halála miatt, aki a párt álláspontját elfogadva elutasította a kínai vakcinát?

A kérdésükre válasz nem érkezett.

Csütörtökön szintén megkérdezték a Gyurcsány Ferenc vezette párttól, hogy

miért törölték Penz András korábbi, a kínai vakcinára vonatkozó oltásellenes posztjait és a koronavírus-fertőzésével kapcsolatos bejegyzéseit, illetve hogy a továbbiakban is fenntartják-e a keleti vakcinákra vonatkozó oltásellenes kampányukat.

A DK akkor sem reagált egyik kérdésükre sem.

Penz Andrásnak az egyik január 20-i bejegyzését a törlési hullám előtt lementették.

Ez a Gyurcsány-párt kínai vakcina alkalmazása ellen indított petíciója, amelynek aláírására Penz is buzdította az ismerőseit.

Fotó: Origo

A DK felelőtlensége itt azonban nem ér véget. Szintén megírták, hogy Gyurcsány Ferenc felesége végigturnézta a fél országot, az

erről készült fényképek alapján pedig sok esetben nem viselt maszkot, így maga is koronavírusos lett, a gyógyulása pedig több hetet vett igénybe.

Gyurcsányné turnéja térképen
Fotó: Origo

Gyűrüs Károly tatai DK-s önkormányzati képviselő a Facebookon megírta, hogy amikor Gyurcsányné a tatai tónál járt, aznap, március 2-án ő is találkozott vele, és beszéltek is egymással.

Március 22-én érkezett a hír, hogy Gyűrüs Károly koronavírus-fertőzés következtében meghalt.

Azt nem lehet tudni, hogy Gyűrüs kitől kapta el a vírust, de

a találkozójuk után 3 nappal derült ki, hogy Gyurcsányné is fertőzött.

Még hétfőn megkérdezték a DK sajtóirodáját, hogy Gyurcsányné maszkban volt-e és betartotta-e a távolságot, amikor a később koronavírusban meghalt Gyűrüs Károllyal találkozott, de a baloldali párt erre a megkeresésükre sem reagált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!