túsz

2019.04.15. 10:10

Évek óta fogságban tart az Iszlám Állam egy új-zélandi ápolónőt

Ez a vöröskereszt történetének eddigi leghosszabb emberrablási esete.

Elrabolták és évek óta fogságban tartják az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai Szíriában a vöröskereszt egyik munkatársát, egy új-zélandi ápolónőt – hozta nyilvánosságra a nemzetközi vöröskereszt.

Dominik Stillhart szóvivő vasárnap Genfben elmondta: az ápolónőt 2013 októberében ejtették foglyul a terrorszervezet tagjai két szíriai sofőrrel együtt. Ez a vöröskereszt történetének eddigi leghosszabb emberrablási esete.

Az ügyet mindeddig nem tárták a nyilvánosság elé az elrabolt személyek életének védelme érdekében. Az új-zélandi kormány és a vöröskereszt továbbra is reménykedik, hogy az ápolónő életben van.

Az új-zélandi ápolónő, aki az 1980-as évek vége óta dolgozott a vöröskeresztnél, éppen egészségügyi létesítményekbe szállított utánpótlást Idlíb tartományban, amikor elrabolták hat társával együtt. Négy embert rövid időn belül szabadon engedtek.

A vöröskereszt azt követően döntött úgy, hogy öt év után nyilvánosságra hozza az ügyet, hogy az Iszlám Állam március végén az utolsó területeit is elvesztette Szíriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!