Börtönbiznisz

2020.03.10. 10:13

Farkas Örs: rendezi sorait a Magyar Helsinki Bizottság

A „börtönbiznisz” ügyében aktív Magyar Helsinki Bizottság máris rendezi a sorokat, nehogy az üzlet károkat szenvedjen – kommentálta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője kedden a Facebookon a szervezet egyik bejegyzését.

Farkas Örs megosztotta a Magyar Helsinki Bizottság posztját, amely szerint tájékoztatót készítettek a fogvatartottak kártalanításával kapcsolatos eljárás változásairól.

Közölték, a kifizetés rendje változott, bonyolódott, de a fő szabályok még megmaradtak. A régi szabályok szerint ma is meg lehet indítani a kártalanítási eljárást annak, akit rossz körülmények között tartottak fogva írták.

Erre Farkas Örs úgy reagált:

miközben a kormány arra készül, hogy kikérje a magyar emberek véleményét a „börtönbiznisz” felszámolásával kapcsolatban, addig az ügyben aktív Magyar Helsinki Bizottság máris rendezi a sorokat, nehogy az üzlet károkat szenvedjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!