pokolgép

2019.03.13. 09:42

Felrobbantotta magát és gyerekét Indonéziában egy nő

A rendőrök át akarták kutatni házát.

Felrobbantotta magát egy nő az indonéziai Észak-Szumátra tartományban, egy rendőrségi akció közben; a robbanásban életét vesztette a nő gyereke is – közölték indonéziai rendőrségi források szerdán.

A rendőrök körbevették a házat, és órákon át tárgyaltak a nővel, aki egy házi készítésű pokolgépet is dobott rájuk, megsebesítve az egyik rendőrt.

A robbanás akkor következett be, amikor a rendőrök be akartak menni a házba. A rendőrségi szóvivő szerint az asszony és gyermeke meghalt, egy rendőr pedig megsebesült. A tűzszerészek elkezdték a romok átvizsgálását.

A szóvivő szerint korábban a hatóságok letartóztattak egy Abu Hamza álnéven tevékenykedő, Husain nevű férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy az Iszlám Állam terroristaszervezettel rokonszenvező csoport tagja. Feltételezések szerint az ő felesége volt.

Indonézia, amely a világ legnépesebb muszlim országa, 1949-ben elnyert függetlensége óta folytat küzdelmet a szélsőségesek ellen. Suharto tábornok 32 éven át tartó elnöksége idején Jakarta minden eszközzel igyekezett megsemmisíteni a Darul Islam nevű dzsihadista csoportot, az al-Kaidának hűséget esküdött Jemaah Islamiyah terroristacsoport elődjét. A szervezetből később sokan csatlakoztak az Iszlám Államhoz is.

Suharto 1998-as bukása után az indonéz radikálisok, akik közül korábban sokan Afganisztánban is harcoltak, több fegyveres csoportot alapítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!