tiszta hivatás

2018.12.03. 09:50

Ferenc pápa: a homoszexualitás és a papság nem fér össze

Az egyházfő aggodalmát fejezte ki a témával kapcsolatban.

Ferenc pápa egy spanyol misszionárius, Fernando Prado készülő könyvéhez adott hosszabb interjút, amelyben a papi hivatásról beszélt. A négyórás beszélgetésből az olasz Corriere della Sera napilap közölt részleteket.

A pápa szerint a homoszexualitás ma már mindennapos dolog, és a klérusnak kötelessége megtartani cölibátusi fogadalmát, valamint az egyháznak kell, hogy legyen elvárása a papi hivatást választókkal szemben – írta meg a BBC.

„A homoszexualitás egy nagyon fontos kérdés” – közölte az egyházfő, és úgy látja, hogy a papok kiválasztásánál meg kell győződni arról, hogy az illető emberileg és lelkileg is érett. Az egyháznak pedig szem előtt kell tartani, hogy az ilyen, eredendő hajlammal rendelkező embereket nem szentelhetik fel.

Ez ugyanúgy az apácákra is vonatkozik – hangsúlyozta.

A pápa kijelentései egybecsengenek a Vatikán korábbi kijelentéseivel a papi hivatás kérdésében, majd hozzátette, hogy ennek a homoszexuális életnek semmi keresnivalója a papok és apácák életében.

A teljes interjú anyagát jövő héten teszik közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!