Úrangyala

2021.07.18. 20:19

Ferenc pápa: tanuljunk meg megállni, kikapcsolni a mobilt és a másik szemébe nézni!

Együttérzését fejezte ki az árvíz sújtotta európai országok lakosságának, valamint békét és párbeszédet szorgalmazott a kubai társadalomnak Ferenc pápa, aki kórházi kezelése után először tartotta meg ismét a Vatikánban szokásos vasárnap déli beszédét.

VATICAN CITY, VATICAN, JULY 18: Pope Francis celebrates the Angelus from his studio window overlooking St. Peter’s Square, at the Vatican, July 18, 2021. The Pope resumes to address the faithful for the traditional Sunday prayer from the usual seat, after the one-week hospitalization due to an intestinal surgery, during which he led the Angelus from a balcony of the Polyclinic Gemelli on July 11. Isabella Bonotto / Anadolu Agency (Photo by Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: Anadolu Agency /AFP

Fotó: Isabella Bonotto

Ferenc pápa az apostoli palotáknak a Szent Péter térre néző ablakából mondta el beszédét. Egy hete a római Gemelli kórház tizedik emeleti balkonjáról beszélt, ebben a kórházban hajtottak végre a pápán tervezett műtétet divertikuláris vastagbélszűkület miatt július 4-én.

Az egyházfő az Úrangyala-imádságot kísérő szavaiban szolidaritását fejezte ki Németország, Belgium és Hollandia „katasztrofális áradás” sújtotta lakosságának.

Ferenc pápa csatlakozott a Dél-Afrikai Köztársaság püspökeinek felhívásához, mellyel a helyi egyház békét, a rászorulók segítését, valamint a pandémia miatt kialakult egészségügyi helyzet megfelelő kezelését sürgette.

A katolikus egyházfő együttérzését fejezte ki a „szeretett kubai népnek a jelenlegi nehéz időszakban”, miután az országban kormányellenes tüntetések zajlottak. Ferenc pápa azt mondta, imádkozik, hogy a szigetországban a béke, a párbeszéd, a szolidaritás és a minél igazságosabb és testvéribb társadalom kerekedjen felül. Ferenc pápa 2015 szeptemberében látogatott Kubába, majd onnan az Egyesült Államokba.

Ferenc pápa a nyári szabadságról is beszélt. Úgy vélte, hogy az igazi pihenés a „minden áron történő teljesítéstől, a munka diktálta rohanástól” való kikapcsolódást jelenti.

„Tanuljunk meg megállni, kikapcsolni a mobiltelefont és a másik szemébe nézni, gondozzuk a csendet, csodáljuk a természetet, és regenerálódjunk az Istennel való párbeszédben”

- mondta Ferenc pápa.

Az egyházfő a nyári pihenését a Vatikánban tölti kórházi kezelése után. Augusztus 4-ig csak vasárnapi beszédeit tartja meg, utána a szerdai általános audienciák is újraindulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!