Ország-világ

2020.09.24. 13:41

Fidesz: a baloldal a kamuhírek után kamunépszavazást akar

A nagyobbik kormánypárt arra reagált az MTI-nek küldött közleményében, hogy a DK csütörtökön benyújtotta a Nemzeti Választási Irodának az ingyenes koronavírus-tesztelésre irányuló népszavazási kezdeményezését.

A Fidesz szerint a baloldal „a Gyurcsány-párttal az élen kamuhírek után most kamunépszavazást akar”.

A Fidesz szerint a baloldal is pontosan tudja, hogy ha a tesztelést háziorvos, kórház vagy hatóság rendeli el protokoll alapján, akkor továbbra sem kell majd fizetni érte.

Eddig több mint 650 ezer PCR-vizsgálatot végeztek el a laboratóriumok nemzetközi szabványok alapján, ezek elsöprő többsége teljesen ingyenes volt, az állam költségére – közölték.

A Fidesz közleményében azt is írta: úgy látszik, „a baloldal nem tud leállni”, ott folytatják, ahol a járvány első hullámakor abbahagyták.

Továbbra sem akarnak részt venni a vírus elleni nemzeti összefogásban, inkább a védekezés akadályozásával, a járványügyi és egészségügyi szakemberek támadásával vannak elfoglalva. „A Gyurcsány által vezetett baloldalnak most is a politikai haszonszerzés az első” – fogalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!