zuhanás

2018.03.15. 07:05

Floridában vadászrepülő, Szenegálban helikopter zuhant le

A floridai Key West partjainál szerdán lezuhant az amerikai haditengerészet egyik vadászrepülője, a kéttagú legénység életét vesztette. Szenegálban egy katonai helikopter-szerencsétlenség követelt hat életet, és további tizennégyen megsebesültek a történtek során.

A floridai Key West partjainál egy F/A-18 Szuper Hornet típusú, kétüléses repülőgép helyi idő szerint a késő délutáni órákban, az állomáshelyére visszatérve, nem messze a kifutótól zuhant a tengerbe.

A pilóta és a fegyverrendszerért felelős tiszt katapultált, de szerdán éjjel mindkettőjüknek csak a holttestét találták meg a felkutatásukra indult szakemberek. Az áldozatok neveit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a baleset okának és körülményeinek tisztázására megindult a vizsgálat.

Lezuhant egy szenegáli katonai helikopter a nyugat-afrikai ország déli részében

„A baleset helyszínére kiküldött mentőegységektől beérkezett legfrissebb értesülések szerint a tragédiában hatan meghaltak. További 14-en megsérültek, hárman közülük súlyosan” – olvasható a közleményben.

A helikopter 20 fővel a fedélzetén egy árterületen fekvő mangroveerdőben zuhant le. Az első hét sérültet helyi lakosok mentették ki a roncsból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!