Barcelonai gázolás

2017.08.21. 16:56

Lelőtték Junesz Abujakubot a spanyol terrorelhárítás szerint

A katalán rendőrség lelőtte hétfőn Junesz Abujakubot, a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetőjét, aki a csütörtöki terrortámadásnál a kisteherautót vezette – erősítette meg a katalán rendőrség az előzetes sajtójelentéseket.

Subirats, 2017. augusztus 21. Rendõrök végrehajtotta mûvelet helyszínérõl távozik egy mentõautó Subiratsban 2017. augusztus 21-én. A Barcelonától 45 kilométerre fekvõ városban katalán rendõrök agyonlõtték a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett közvetlen elkövetõjét, a furgont vezetõ, marokkói születésû Junesz Abujakubot. (MTI/AP/Emilio Morenatti)

A nap folyamán a rendőrség annyit közölt, hogy lelőttek egy férfit, akin úgy tűnt, robbanóöv van.

A hatóságok ezt megelőzően egy „incidensről” számoltak be a Barcelonától 45 kilométerre nyugatra lévő Subirats településen. A Cadena Ser nevű spanyol rádió közlése szerint a Barcelona tartománybeli településen a hatóságok lelőttek egy férfit, aki testére erősített robbanóövet viselt.

A spanyol közszolgálati televízió szerint ő lehetett Abujakub.

A helyszínen jelenleg tűzszerészek dolgoznak, és egy robot segítségével próbálják a lelőtt férfi testéről a feltételezett robbanóövet eltávolítani.

A La Vanguardia című spanyol lap a nap folyamán arról számolt be, hogy Abujakubot a rendőrség elfogta a Subiratstól tíz kilométerre lévő másik településen. Ugyanakkor a hatóságok ezt eddig nem erősítették meg.

A 22 éves marokkói születésű férfi múlt csütörtökön Barcelona központjában a gyalogosok közé hajtott egy kisteherautóval. A támadásban 13 ember vesztette életét, több mint 120 pedig megsérült, kilenc ember állapota továbbra is válságos.

Borítókép: Rendőrök végrehajtotta művelet helyszínéről távozik egy mentőautó Subiratsban 2017. augusztus 21-én. A Barcelonától 45 kilométerre fekvő városban katalán rendőrök agyonlőtték a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett közvetlen elkövetőjét, a furgont vezető, marokkói születésű Junesz Abujakubot. (MTI/AP/Emilio Morenatti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!