Gázolás

2017.08.21. 12:28

Gépkocsi rohant buszmegállókba Marseille-ben, egy ember meghalt

Egy gépkocsi belerohant hétfő reggel két buszmegállóba Marseille-ben, egy járókelő meghalt és egy súlyosan megsérült – jelentették hírügynökségek névtelenül nyilatkozó rendőrség forrásokra hivatkozva.

A white sheet is erected as a body of a victim is evacuated to a waiting ambulance while French forensic police officer search the site following a car crash on August 21, 2017, in the southern Mediterranean city of Marseille. At least one person has died in Marseille after a car crashed into people waiting at two different bus stops in the southern French port city, police sources told AFP, adding that the suspected driver had been arrested afterwards. The police sources, who asked not to be identified, did not say whether the incident was being treated as a terror attack or an accident. / AFP PHOTO / boris HORVAT

A 35 éves vezetőt az incidensek színhelyétől néhány kilométernyire, a Régi kikötőnél őrizetbe vették és kihallgatták. Indítéka egyelőre nem ismert.

A rendőrség hétfő délután kizárta, hogy terrorcselekmény történt volna.

„A terrorista indíttatást teljesen kizárhatjuk” – mondta egy nevének elhallgatását kérő rendőri vezető. Állásfoglalását megerősítette Franciaország második legnagyobb városának ügyésze, Xavier Tarabeux is, akit a Le Monde című napilap idézett internetes kiadásában.

A rendőrség korábban közölte, hogy az autót vezető férfit ismerték, követett már el kisebb bűncselekményeket, és egy pszichiátriai klinika levelét találták nála, így „ezen a nyomon indulnak el”.

Hírügynökségi jelentések szerint a dél-franciaországi város két különböző buszmegállójában történtek a gázolások. A halálos áldozat egy nő, a sérült egy férfi.

(Borítókép: AFP Photo / Boris Horvat)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!