felforgatás

2018.04.13. 10:13

Gulyás Márton behívta a Soros-rohamosztagot

Bocsánatot kérünk Juhász Pétertől amiatt, hogy cikkünkben valótlanul közöltük, hogy Juhász Péter hozzátartozóját bántalmazta, megverte, egy lakásba zárta és begyógyszerezte, és ezzel megsértettük jóhírnévhez, magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogát.

Forrás: Origo

Fotó: SZABÓ GÁBOR

Nem nyugszik a fizetett Soros-aktivista, a Színművészeti Főiskoláról elzavart egykori rendezőhallgató, Gulyás Márton. Az erőszakos akcióiról ismert többszörös garázda felvette a kapcsolatot a Hamburgot nemrégiben lángba borító Soros-rohamosztagosokkal. Szombaton reggel érkeznek Budapestre – olvasható az Origón.

Törni-zúzni akarnak a szombati demonstráción. Gulyás Márton felvette a kapcsolatot régi politikai szövetségeseivel, a tüntetéseket tudatosan és profin erőszakba fordító Soros-féle rohamosztaggal, az ANTIFA-val – írta meg a lap.

Gulyás korábban már tartott egy főpróbát, ahol a füttyös, nőverő Juhász Péter társaságában Röszkén a kerítéshez vonult, hogy a hírhedt erőszak-szervezet vezetőivel együtt felmérjék egy erőszakos demonstráció és provokáció lehetőségét.

Az anarchisták fekete-vörös zászlaja alatt menetelő, csuklyák mögé rejtőző ANTIFA-kommandósok voltak azok is, akik néhány hónapja egy G20-találkozó alkalmából felgyújtották Hamburgot.

Hamburg utcái 2017. júliusában
Forrás: AFP | Fotós: Serge Mouraret

ÜDV A POKOLBAN (WELCOME TO HELL) címmel meghirdetett akciójuk során autók százait öntötték le benzinnel, lobbantották lángra, több tucat utcában betörték a kirakatokat, rátámadtak a kivezényelt rendőrökre, több százat közülük súlyosan megsebesítettek. A rendőrség még hónapokkal később is körözte a tetteseket, 2036(!) bűncselekmény ügyében nyomoztak.

Hamburg utcái 2017. júliusában
Forrás: AFP/NurPhoto | Fotós: Maciej Luczniewski

A Ripost több helyről megerősített információi szerint Gulyás Márton ismét felvette a kapcsolatot azokkal a rohamosztagosokkal, akikkel már jó személyes kapcsolata alakult ki a röszkei főpróbán.

A cél ugyanaz, mint Hamburgban, törni-zúzni, anarchikus állapotokat teremteni, kihasználva a demokratikus választásokon csúfosan leszerepelt ellenzékiek elkeseredettségét. A tudatos provokáció fedőneve WELCOME TO HELL IN HUNGARY- ÜDV A POKOLBAN MAGYARORSZÁGON – utalva a hamburgi erőszak mottójára.

Autók felborítása, autógumik felgyújtása, kirakatok betörése, a rendőrök provokálása, sőt tudatos megtámadása, majd menekülés – ezek az ANTIFA-rohamosztagosok jól bevált módszerei. Több száz tüntetést fordítottak már át erőszakba ezekkel a módszerekkel.

Hamburg utcái 2017. júliusában
Forrás: AFP/NurPhoto | Fotós: Markus Heine

Gulyás Márton egy, a következményektől megrettent aktivistája a Ripostnak elmondta, a legfontosabb cél a rendőrök provokálása lesz.

Az akciókat filmre veszik, s ha sikerülne egy rendőrt kihozni a sodrából, a felvételt nyomban közzéteszik a világhálón.

A történtek fényében most nyernek igazi értelmet Gulyás Márton korábbi fenyegető szavai:

 

„Ha a kormány nem tér jobb belátásra. akkor fel fogjuk bontani az együttműködést az államhatalommal. Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra, közterületek elfoglalására!„

 

Gulyás Márton hogy elhárítsa magától a jogi felelősséget, csak a háttérben szervezi a szombati demonstrációt. Politikai balekok, például Gyurcsány-párti aktivisták, hirtelen összerántott Facebook csoportok háta mögé bújva próbál halászni a zavarosban.

Nagy kérdés, hogy ki vagy milyen szervezet vállalja majd a jogi felelősséget a demonstráció békés jellegéért. Mindenesetre már megkezdődött a Soros-buszok szervezése, több vidéki városból is.

Miután elterjedt a Soros-rohamosztagosok érkezésének híre, több részvevő megijedt a tervezett erőszakos provokációktól, és kérni kezdte társait, hogy ne törjenek-zúzzanak, ne provokálják, ne támadják meg a rendőröket.

Ugyanakkor máris osztogatnak egy TÜNTETÉSI SEGÉDLETET, amelyben törvényszegő akciókra, az arc eltakarására, gázmaszkos, ”profi antifás„ védekezésre oktatják őket, beleértve a könnygázgránát ”kezelését„ is.

 

Borítókép: Gulyás Márton

Origo / SZABÓ GÁBOR

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!