Ország-világ

2021.04.09. 12:49

Gyurcsány ügyvédje az ördög ügyvédje?

Vajon Czeglédy Csaba fizethette a Borkait lejárató tartalmak hirdetéseit?

Budapest, 2019. május 7. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselõ, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselõjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki Az ördög ügyvédje ügyében – írja a HVG nyomán a Magyar Nemzet. Gyurcsány Ferenc ügyvédje ugyanis vélhetően átadta a portálnak a kihallgatás jegyzőkönyvét, amelyből az derült ki: tagadta, hogy köze lenne Az ördög ügyvédjéhez. A hatóság szerint viszont Czeglédy segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Facebook-oldalon megosztott tartalmakat és a Borkai-botránnyal kapcsolatos honlapot és a videófelvételeket megismerje a szélesebb nyilvánosság. A rendőrség bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétsége, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítja Czeglédy Csabát, mivel a gyanú szerint ő fizetett Az ördög ügyvédjeként elhíresült Facebook-oldal hirdetéseiért. Czeglédyvel szemben emellett több milliárdos költségvetési csalás miatt egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, de az sem elhanyagolható körülmény, hogy a politikust évekkel ezelőtt adócsalásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság – emlékeztet a Magyar Nemzet cikke.

Gyurcsány ügyvédje korábban tagadta, hogy köze lenne a Borkai-ügyet nyilvánosságra hozó, külföldről üzemeltetett internetes oldalhoz, és egyelőre ugyanezt állította a mostani kihallgatásán is a HVG-hez eljuttatott dokumentumok szerint, bár méltatta az oldal tevékenységét.

Emellett vallomásában elmondta, szerinte a gyanúsításból nem derült ki, hogy posztra vonatkozik-e a hirdetés, ha viszont arra, akkor a gyanúsítás nem részletezi, hogy a posztban mely személyes adatokat kezelték jogosulatlanul. Czeglédy arra is hivatkozott, a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette.

Az ügy érdekessége, hogy Az ördög ügyvédje a napokban új poszttal jelentkezett a közösségi médiában, amelyben százmillió forintot ajánl azoknak, akik prominens fideszes politikusok botrányos élethelyzetéről releváns bizonyítékot juttatnak el az oldal által létrehozott e-mail-címre.

Borítóképünkön Czeglédy Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!