Járvány

2020.03.03. 12:56

Ha kell, a honvédség mobil laborral segíti a koronavírus elleni védekezést

A legveszélyesebb vírusok kimutatására és kezelésére is alkalmas NATO-akkreditált mobil labor is rendelkezésre áll, valamint orvosokkal, szakszemélyzettel is készen állnak.

Benkő Tibor a koronavírus-járvánnyal összefüggésben hangsúlyozta: olyan veszélyforrásról van szó, amelyre mindenképpen készülni kell.

„A külföldön szolgálatot teljesítő magyar katonák már megkapták azokat a védőfelszereléseket, amelyekre szükségük lehet, Magyarországon pedig a honvédség kész segítséget nyújtani a katasztrófavédelemnek, a rendőrségnek és az egészségügyi intézményeknek”

– jelentette ki.

A honvédelmi miniszter kedden Kaposváron, a nyugállományú katonák, honvédségi nyugdíjasok találkozója előtt beszélt erről újságíróknak.

Benkő Tibor a találkozó előtt emlékeztetett arra is: a honvédelmi és haderőfejlesztési program életpályát vázol fel a honvédelemért tenni akaró fiataloknak, az aktív katonáknak, emellett fontos feladat, hogy gondoskodjanak a nyugállományba kerülőkről is.

A honvédelmi miniszter úgy vélte: a kormányprogrammal és az idősügyi politikával összhangban meg kell találni a lehetőségét nyugdíjasaik segítésére.

Az anyagi támogatás mellett példaként hozta fel az elhelyezési körülmények javítását és a különböző cégekkel kötött megállapodáson alapuló kedvezmények biztosítását. Jelezte, a kérdés a családtagokkal együtt százezreket érint.

„Minden település a hazafias, honvédelmi nevelés színtere Magyarországon” – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!