veszély

2018.04.05. 22:44

Ha nincs kerítés, itt maradhatnak a migránsok

A határok lezárultak, ezért nem tudnának továbbmenni nyugatra - mondta Bakondi György.

Horgos, 2017. január 20. A szerb-magyar határnál, Horgos közelében sátorozó migránsok 2017. január 20-án. Megközelítõleg 20 migráns férfi várja a határ szerbiai oldalán, hogy az Európai Unió nyugati államaiba eljusson Magyarországon keresztül. MTI Fotó: Molnár Edvárd

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint ha nem lenne a határon a kerítés és korlátozás nélkül juthatnának be az országba ismeretlen identitású és szándékú emberek, akkor itt maradhatnának, mivel az az idő elmúlt, hogy továbbmehessenek nyugatra, ugyanis lezárult az osztrák, a német és a francia határ.

Bakondi Györgyöt arról kérdezték csütörtökön az M1 aktuális csatornán, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a „Soros-szervezetek” újabb támadásra készülnek: egy újabb „Soros-jelentéssel” akarják zsarolni Magyarországot, hogy telepítse be a migránsokat.

Úgy fogalmazott: látható, hogy 2015 óta folyamatosan támadják a kormány politikáját, elsősorban a migráció ügyében, de a biztonsági kérdésekben és a civil szervezetek átláthatóságának érdekében tett lépéseit is.

Hozzátette: nem új a „fenyegetőzés” a jogállami kritériumokkal, az európai uniós pénzek elvonásával, mindenesetre ezek célja világos: megerősíteni a bevándorláspárti erőket és meggyengíteni azt a kormányzatot, amely az európai uniós bevándorlási elképzelések útjában áll.

Borítókép: A szerb-magyar határnál, Horgos közelében sátorozó migránsok 2017. január 20-án. / MTI Fotó: Molnár Edvárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!