Cirkuszt csinált

2019.10.21. 16:06

Hadházy trágár szöveget mutatott fel a parlamentben

A történtek után az Országgyűlés elnöke azt mondta, a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról.

Megzavarta a miniszterelnök parlamenti felszólalását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn napirend előtt, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, miközben Orbán Viktor a pulpituson beszélt.

Ekkor Hadházy táblákat tartott elé, melyeken általa szellemesnek vélt üzenetek voltak olvashatók, mint „stop propaganda”, „stop korrupció”. De kitett egy táblát is, ami túlment minden határon, íme:

Kövér László házelnök természetesen rendreutasította a képviselőt. A kormányfő folytatta a beszédét, majd mosolyogva megpróbálta kivenni az egyik táblát a képviselő kezéből, ez végül nem sikerült.

Az Országgyűlés elnöke ezt követően azt mondta, ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról.

Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége – tette hozzá. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz „az agresszív háborús politika” a célravezető, amit idáig folytattak.

Arra kérte az ellenzéki képviselőket, tartsák be a házszabályt, „ne csináljanak cirkuszt a parlamentből”. Kövér László azt is kérte, hogy aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért.

Ezt követően Orbán Viktor folytatta beszédét, fideszes képviselők pedig egy nemzeti zászlóval előbb eltakarták, majd kivették a pulpitus előtt álló ellenzéki képviselő kezéből a tábláit.

Hadházy botrányos viselkedése megtekinthető a Fidesz YouTube-csatornájára feltöltött videón:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!