bűnügy

2019.02.15. 14:20

Halálos balesetet okozott, hat és fél évet kapott

Jogsi nélkül, részegen lopott el egy autót, amivel elgázolt egy fiút.

Hat és fél év börtönbüntetésre ítélt a Nagyatádi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen egy férfit, aki halálos közlekedési balesetet okozott tavaly a Somogy megyei Lábodon – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya pénteken az MTI-t.

Azt írták: a 37 éves vádlott 2018. május 17-én ittas állapotban, jogosítvány és a tulajdonos engedélye nélkül vitt el a lábodi csárda elől egy ott parkoló járművet, hogy azzal hazajusson.

Útközben a megengedett sebességet jelentősen túllépve elgázolt egy fiút, ezután a baleset helyszínétől távolabb leparkolt, hazament és lefeküdt aludni. Az elgázolt fiú néhány nappal később a kórházban meghalt.

A bíróság a férfit halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása és jármű önkényes elvétele bűntettében találta bűnösnek, és a szabadságvesztés kiszabása mellett hét évre eltiltotta a járművezetéstől.

Az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!