Tragédia

2020.08.23. 20:36

Halálra taposták egymást az emberek egy perui diszkóban

Tizenhárom ember vesztette életét és többen megsérültek a perui főváros, Lima egyik diszkójából menekülve, halálra taposták egymást. A tragédia akkor történt, amikor a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozó intézkedések betartását ellenőrizte a rendőrség a diszkóban – közölték vasárnap helyi illetékesek.

A limai Thomas diszkóban mintegy 120 ember gyűlt össze egy partira szombat este. Az emberek egymást taposva próbáltak meg lejutni a lépcsőn és a diszkó egyetlen ajtaján elmenekülni.

Az egyik szemtanú a RPP helyi rádiónak elmondta, hogy a rendőrség kilenc óra körül jelent meg a diszkóban, és távozásra szólították fel a bulizókat.

Az emberek izgatottak lettek, és elkezdtek lemenni a teremből, majd azt mondták, hogy az előttük haladók megfulladtak

idézte fel a látottakat.

A rendőrök 23 ember őrizetbe vettek. A rendőrség közölte, hogy sem könnygázt, sem lőfegyvert nem vetettek be a diszkó kiürítésekor.

A belügyminisztérium a szórakozóhely tulajdonosát tette felelőssé az emberek haláláért.

A maximális büntetést kérem ennek a helynek a tulajdonosára, aki nagyon felelőtlen volt, profitért elkövetett szándékos emberölésről van szó

hangoztatta a helyszínen járva Rosario Sasieta perui nőügyi miniszter.

Peruban március óta tilos az éjszakai szórakozóhelyek nyitvatartása annak ellenére, hogy június 30-án a perui kormány enyhített a kijárási korlátozásokon, hogy a gazdaságot fellendítse.

A dél-amerikai országban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szombaton elérte az 585 ezret, a Covid-19-betegségben 27 ezer 500-an haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!