hatalmas fogás

2019.08.13. 19:12

Halomban állt a drog a gyanúsítottak autójában (videó)

Közismert futó lehet az egyik letartóztatásban lévő holland díler, akit társával a budapesti Sziget Fesztiválon fogtak el a rendőrök.

A hatóság közlése szerint Hollandiában legális megélhetéssel és rendezett családi kapcsolatokkal rendelkeznek, nem lehet arra következtetni, hogy kábítószer-kereskedelemből élnének – számolt be a V4NA.

A hírügynökség értesülése szerint halomban állt a drog a gyanúsítottak autójában. Összesen tizenhét kilónyi drog került elő., mintegy 310 ezer euró értékű kábítószert foglaltak le tőlük.

Múlt kedden a Sziget fesztiválon két huszonéves holland férfi sátrában és csomagmegőrző széfjében csaknem 2700 ecstasytablettát, 128 gramm – előre porciózott – marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le. A dílerek árlistát is készítettek – írja közleményében a magyar rendőrség.

A rendőrök találtak egy slusszkulcsot is a csomagok között, de az azóta letartóztatott hollandok nem árulták el, hogy hol van az autójuk. Végül Budapest III. kerületében egy utcában megtalálták az autót, amelyből egyebek mellett csaknem négyezer ecstasytabletta és műanyag fiolában 15 kilónyi marihuánás cigaretta került elő.

A két holland férfinél így összesen – körülbelül százmillió forint (308 ezer euró) értékben – húszezer ezer adag kábítószer volt – olvasható a magyar rendőrség oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!