Illegális bevándorlás

2018.07.17. 16:18

Hamis útleveleket felmutató migránsokat vett őrizetbe a görög rendőrség

Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.

A rendőrség szerint a turistaszezon kezdete óta egyre több ilyen eset fordul elő. A rendvédelmi hatóságok úgy tudják, hogy a hamisított iratok a feketepiacon 1500 és 3000 euró közötti áron kelnek el, és az embercsempészek a balkáni migrációs útvonal gyakorlati lezárását követően jövedelmező bevételi forrásra találtak ebben.

Egyes esetekben a migránsok olyan valódi, menedékstátuszt igazoló iratokat mutattak fel, amelyeket olyan menekültek részére állítottak ki, akik már Közép-Európában élnek, és igazolványképükön hasonlítanak azokhoz, akiknek úgymond „kikölcsönözték” irataikat – állították görög biztonsági források. Hozzáfűzték: amennyiben egy ilyen iratokkal utazó migráns megérkezik például Németországba, visszaadja ezeket az eredeti tulajdonosnak, s maga is menedékkérelmet terjeszt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!