Ország-világ

2020.08.18. 09:50

Három jegyvizsgálót is bántalmaztak vonatokon az elmúlt napokban

A MÁV-START az év végéig további 66 testkamerát helyez üzembe a már meglévő 108 mellé.

Budapest, 2020. június 10. Utasok szállnak le egy személyvonatról, Kõbánya alsó vasútállomáson. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Róka László

Három jegyvizsgálót is bántalmaztak a vonatokon péntek és vasárnap között, egyiküket tapétavágóval vágták meg három helyen – közölte a MÁV-START kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint péntek este egy Lajosmizséről a fővárosba tartó vonaton Dabas és Inárcs-Kakucs állomás között egy jeggyel nem rendelkező férfi tapétavágó késsel a combján, a mellkasán és az arcán vágta meg a jegyvizsgálónőt, majd homlokon ütötte. A támadó elmenekült.

A fiatal sértettet kórházba szállították, az eset lelkileg súlyosan megviselte – írták. Hozzátették: az elkövetőt keresi a rendőrség, fantomképe a www.police.hu honlapon megtalálható.

Szombaton egy Debrecen felől Budapestre tartó vonaton a jegyvizsgáló többször is hiába figyelmeztetett a kötelező maszkhasználatra egy utast, ezért rendőri segítséget kért. A vonatot Albertirsa állomáson megállították, ekkor az utas megpróbálta megütni a vonatkísérőt, majd leköpte. A rendőrök leszállították a vonatról.

Vasárnap este egy Dunakeszi-Gyártelep és Rákospalota-Újpest között közlekedő vonaton egy menetjegy nélküli, botrányosan viselkedő utas keveredett szóváltásba egyik utastársával. Az intézkedő jegyvizsgálót verbálisan és fizikailag bántalmazta, majd leszállt a vonatról.

A jegyvizsgáló rehabilitációs szabadságot igényelt és kapott – közölték.

A MÁV-START kiemelte, hogy az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években csökkent a vonatkísérőket elleni atrocitások száma: 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén 47 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben.

A MÁV-START az év végéig további 66 testkamerát helyez üzembe a már meglévő 108 mellé – olvasható a közleményben.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!