Iszlám Állam

2019.07.03. 22:49

Hat terroristagyanús személyt vettek őrizetbe Törökországban

Őrizetbe vett szerdán a török rendőrség hat embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tagjai az Iszlám Állam dzsihádista szervezetnek – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A gyanúsítottakat egy, a dél-törökországi Adanában tartott művelet során vették őrizetbe. Hárman török, hárman szíriai állampolgárok.

Az őrizetbe vett személyeket az adanai rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra. A hatóságok feltételezései szerint Szíriában részt vettek összecsapásokban, majd dzsihádista propagandát készítettek és terjesztettek a közösségi oldalakon.

Törökország az Iszlám Állammal rokonszenvezők hagyományos tranzitországának számít, mind a Nyugat-Európából, mind a Közép- és Dél-Ázsiából érkezők esetében.

Az Iszlám Állam dzsihádistái 2015-ben és 2016-ban sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadásokat és robbantásokat hajtottak végre Törökországban. A legutóbbi merényletet immár több mint két éve, 2016 szilveszterén követte el az egyik tagjuk, aki egy zsúfolt isztambuli mulatóban 39 embert lőtt agyon.

A terrorszervezet feltételezett tagjai és támogatói elleni razziák azóta is rendszeresek Törökországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!